• Dbamy o Twoje zdrowie - stawiamy na naturę.

Produkty

Kiełbasy

Ważną część asortymentu Zakładu Mięsnego Kliniccy stanowi szeroka oferta różnego rodzaju kiełbas. To produkt rozpoznawalny wśród naszych Klientów i szczególnie przez nich ceniony ze względu na doskonałą jakość oraz wyjątkowy smak i aromat. Receptury na produkty z tego zakresu to duma naszego zakładu – uwzględniamy w nich upodobania Klientów z regionu i dbamy o duży wybór, w którym każdy z nich znajdzie coś dla siebie.

Nasza oferta kiełbas to przede wszystkim bogactwo smaków. Powstają dzięki zastosowaniu w produkcji różnego typu mięsa oraz różnych bukietów przypraw, charakterystycznych dla poszczególnych wyrobów. Każdego dnia znaleźć w nim można bardzo lubiane przez naszych Klientów kiełbasy Szynkową, Suchą, Swojską czy Chłopską, a także szereg bardziej wyrafinowanych smakołyków. Te ostatnie – kiełbasy Brańska, Leśna, Kresowa, Narwiańska, czy też nasz topowy produkt, Kiełbasa Lucjana - wyróżniają się dodatkiem specjalnie opracowanych kompozycji przypraw, uwzględniających również lokalne upodobania kulinarne. Taką ofertą trafiamy w najbardziej wybredne kulinarne zamiłowania.

Kiełbasy z naszej oferty przygotowywane są z najlepszych składników. Wyselekcjonowane mięsa łączymy z wyłącznie naturalnymi dodatkami przypraw i aromatów, nie stosując w ich produkcji żadnych konserwantów czy barwników. Powstają w dopracowanym procesie produkcji, który owocuje produktem nie tylko smacznym, lecz również wyróżniającym się swoją doskonałą jakością.

boczek masowany

Boczek masowany

  • wyrób wieprzowy, grubo rozdrobniony, wędzony, parzony
  • Do wyprodukowania 100g produktu użyto 105g surowca mięsnego.
  • Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
  • Średnia waga sztuki 1,20 kg
  • Termin przydatności 14 dni
kabanosy podlaskie

Kabanosy podlaskie

  • wyrób wieprzowy, średnio rozdrobniny, wędzony, podsuszany
  • Do wyprodukowania 100g produktu użyto 143g surowca mięsnego.
  • Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
  • Średnia waga kółka 0,05 kg
  • Termin przydatności 14 dni
kiełbasa biwakowa

Kiełbasa biwakowa

  • wyrób wieprzowy, średnio rozdrobniony, wędzony, parzony
  • Do wyprodukowania 100g produktu użyto 104g surowca mięsnego.
  • Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
  • Średnia waga kółka 0,20 kg
  • Termin przydatności 14 dni
kiełbasa brańska

Kiełbasa brańska

  • wyrób wieprzowy, średnio rozdrobniony, wędzony, parzony
  • Do wyprodukowania 100g produktu użyto 102g surowca mięsnego.
  • Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
  • Średnia waga sztuki 0,70 kg
  • Termin przydatności 14 dni
kiełbasa chłopska

Kiełbasa chłopska

  • wyrób wieprzowy, średnio rozdrobniony, wędzony, pieczony
  • Do wyprodukowania 100g produktu użyto 108g surowca mięsnego.
  • Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
  • Średnia waga kółka 0,30 kg
  • Termin przydatności 14 dni
kiełbasa lucjana

Kiełbasa lucjana

  • wyrób wieprzowy, średnio rozdrobniony, wędzony, pieczony
  • Do wyprodukowania 100g produktu użyto 112g surowca mięsnego.
  • Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
  • Średnia waga kółka 0,40 kg
  • Termin przydatności 14 dni
kiełbasa palcówka

Kiełbasa palcówka

  • wyrób wieprzowy, średnio rozdrobniony, wędzony, parzony
  • Do wyprodukowania 100g produktu użyto 109g surowca mięsnego.
  • Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
  • Średnia waga kółka 0,60 kg
  • Termin przydatności 14 dni
krakowska sucha

Krakowska sucha

  • wyrób wieprzowy, grubo rozdrobniony, wędzony, parzony, podsuszany
  • Do wyprodukowania 100g produktu użyto 117g surowca mięsnego.
  • Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
  • Średnia waga sztuki 0,90 kg
  • Termin przydatności 14 dni
kiełbasa swojska

Kiełbasa swojska

  • wyrób wieprzowy, średnio rozdrobniony, wędzony, parzony
  • Do wyprodukowania 100g produktu użyto 103g surowca mięsnego.
  • Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
  • Średnia waga kółka 0,40 kg
  • Termin przydatności 14 dni
kiełbasa szynkowa

Kiełbasa szynkowa

  • wyrób wieprzowy, grubo rozdrobniony, wędzony, parzony
  • Do wyprodukowania 100g produktu użyto 115g surowca mięsnego.
  • Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
  • Średnia waga sztuki 1,20 kg
  • Termin przydatności 14 dni
kiełbasa kresowa

Kiełbasa kresowa

  • wyrób wieprzowy, średnio rozdrobniony, wędzony, pieczony
  • Do wyprodukowania 100g produktu użyto 119g surowca mięsnego.
  • Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
  • Średnia waga kółka 0,30 kg
  • Termin przydatności 14 dni
kiełbasa parówkowa

Kiełbasa parówkowa

  • wyrób wieprzowy, drobno rozdrobniony, wędzony, parzony
  • Do wyprodukowania 100g produktu użyto 87g surowca mięsnego.
  • Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
  • Średnia waga kółka 0,20 kg
  • Termin przydatności 7 dni
kiełbasa leśna

Kiełbasa leśna

  • wyrób wieprzowy, średnio rozdrobniony, wędzony, pieczony
  • Do wyprodukowania 100g produktu użyto 115g surowca mięsnego.
  • Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
  • Średnia waga kółka 0,30 kg
  • Termin przydatności 14 dni
kiełbasa czosnkowa

Kiełbasa czosnkowa

  • wyrób wieprzowy, średnio rozdrobniony, wędzony, pieczony
  • Do wyprodukowania 100g produktu użyto 111g surowca mięsnego.
  • Produkt zawiera gorczycę
  • Średnia waga kółka 0,60 kg
  • Termin przydatności 14 dni
kiełbasa narwiańska

Kiełbasa narwiańska

  • wyrób wieprzowy, średnio rozdrobniony, wędzony, pieczony
  • Do wyprodukowania 100g produktu użyto 113g surowca mięsnego.
  • Produkt zawiera gorczycę
  • Średnia waga kółka 0,30 kg
  • Termin przydatności 14 dni
kiełbasa litewska

Kiełbasa litewska

  • wyrób wieprzowy, średnio rozdrobniony, wędzony
  • Do wyprodukowania 100g produktu użyto 143g surowca mięsnego.
  • Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
  • Średnia waga kółka 0,40 kg
  • Termin przydatności 14 dni