• Smakołyki powstałe z pasji.

Produkty

Wędzonki

Wędzenie mięs to proces obecny w sztuce kulinarnej od tysiącleci – gromadzi w sobie wiedzę i doświadczenie pokoleń, które pozwalają dziś uzyskać produkt wyjątkowy, ceniony nie tylko przez smakoszy. Trzymane nad ogniem i zaprawione dymem mięsa mają jedyny w swoim rodzaju, niepowtarzalny zapach, smak i barwę. To efekt opracowywanego od stuleci procesu, którego tradycję codziennie kultywujemy w pracy naszych rąk, dostarczając wyrobów najwyższej jakości.

W naszym asortymencie wędzonek znajdą Państwo wszystkie najważniejsze pozycje polskiego stołu. Wędzony baleron, szynka, ogonówka to nasze podstawowe produkty, do których dodaliśmy wędzoną golonkę i wędzone żeberka. Zadbaliśmy też o obecność delikatnej polędwicy łososiowej oraz mocnego w smaku boczku, przyrządzanych na bazie autorskiego przepisu właściciela firmy.

Wszystkie pozycje z naszej oferty wędzonek to produkty o wyjątkowych walorach. Dbamy o nie, stosując wyłącznie mięso z własnego uboju, za którego jakość możemy poręczyć własnym doświadczeniem. Ich oprawę stanowią wyłącznie naturalne dodatki – peklosól oraz przyprawy, a wędzenie odbywa się z użyciem specjalnie wyselekcjonowanego drewna olchowego i drewna z drzew owocowych. Połączenie soczystego mięsa, aromatycznego dymu i dokładnie dobranych przypraw nadaje naszym wędzonkom niepowtarzalny smak i zapach.

Kultywując długoletnią metodę produkcji wędzonek, chcemy jak najdłużej podtrzymywać naszą domową, polską tradycję, unikatową i pozbawioną masowości. Gwarantujemy, że w naszym asortymencie w 100% naturalnych produktów każdy znajdzie idealny smak dla siebie.

baleron wędzony

Baleron wędzony

  • wyrób wieprzowy, wędzony, parzony
  • Do wyprodukowania 100g produktu użyto 106g surowca mięsnego.
  • Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
  • Średnia waga sztuki 0,80 kg
  • Termin przydatności 14 dni
boczek wędzony

Boczek wędzony

  • wyrób wieprzowy, wędzony, parzony
  • Do wyprodukowania 100g produktu użyto 115g surowca mięsnego.
  • Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
  • Średnia waga sztuki 0,50 kg
  • Termin przydatności 14 dni
ogonówka wędzona

Ogonówka wędzona

  • wyrób wieprzowy, wędzony, parzony
  • Do wyprodukowania 100g produktu użyto 115g surowca mięsnego.
  • Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
  • Średnia waga sztuki 0,50 kg
  • Termin przydatności 14 dni
polędwica łososiowa

Polędwica łososiowa

  • wyrób wieprzowy, wędzony, osłonka wędliny jest niejadalna
  • Do wyprodukowania 100g produktu użyto 109g surowca mięsnego.
  • Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
  • Średnia waga sztuki 1,00 kg
  • Termin przydatności 14 dni
polędwica wędzona

Polędwica wędzona

  • wyrób wieprzowy, wędzony, parzony
  • Do wyprodukowania 100g produktu użyto 109g surowca mięsnego.
  • Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
  • Średnia waga sztuki 1,20 kg
  • Termin przydatności 14 dni
polędwiczka wędzona

Polędwiczka wędzona

  • wyrób wieprzowy, wędzony, parzony
  • Do wyprodukowania 100g produktu użyto 106g surowca mięsnego.
  • Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
  • Średnia waga sztuki 0,20 kg
  • Termin przydatności 14 dni
słonina wędzona

Słonina wędzona

  • wyrób wieprzowy, wędzony
  • Do wyprodukowania 100g produktu użyto 102g surowca mięsnego.
  • Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
  • Średnia waga sztuki 0,30 kg
  • Termin przydatności 14 dni
szynka wędzona

Szynka wędzona

  • wyrób wieprzowy, wędzony, parzony
  • Do wyprodukowania 100g produktu użyto 115g surowca mięsnego.
  • Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
  • Średnia waga sztuki 0,50 kg
  • Termin przydatności 14 dni
żeberka wędzone

Żeberka wędzone

  • wyrób wieprzowy, wędzony, parzony
  • Do wyprodukowania 100g produktu użyto 110g surowca mięsnego.
  • Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
  • Średnia waga sztuki 0,30 kg
  • Termin przydatności 14 dni
golonka wędzona

Golonka wędzona

  • wyrób wieprzowy, wędzony, parzony
  • Do wyprodukowania 100g produktu użyto 110g surowca mięsnego.
  • Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
  • Średnia waga sztuki 1,10 kg
  • Termin przydatności 14 dni
kumpiak wędzony

Kumpiak wędzony

  • wyrób wieprzowy, wędzony, parzony
  • Do wyprodukowania 100g produktu użyto 114g surowca mięsnego.
  • Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
  • Średnia waga sztuki 7,00 kg
  • Termin przydatności 14 dni