• Unikalna jakość, doskonały smak.

O firmie

Zakład Mięsy KLINICCY Wiesław Klinicki powstał w 1996 roku, specjalizując się głównie w uboju oraz rozbiorze zwierząt pochodzących z małych, przydomowych hodowli, zlokalizowanych na terenie województwa podlaskiego. Marzeniem właściciela od samego początku było rozszerzenie zakresu działalności – jego spełnienie nastąpiło w 2014 roku, kiedy to rozpoczęła swoją pracę nieduża przyzakładowa masarnia.

Zakład masarski powstał z myślą o zaspokajaniu najbardziej wyszukanych i wyrafinowanych potrzeb Klientów, poszukujących smacznych wędlin, które swoim aromatem przypomną im rodzinne strony i minione dekady. Masarnia wytwarza wyroby mięsne i wędliniarskie o najwyższej jakości, oparte o tradycyjne receptury. Powstają wyłącznie z naturalnych składników i nie zawierają żadnych sztucznych dodatków czy konserwantów. Są odpowiedzią na coraz większą świadomość żywieniową i kulinarną, nastawioną na produkty zdrowe, ekologiczne i pełne wartości odżywczych.

Wychodząc naprzeciw rosnącym wymaganiom rynku firma opracowała oraz wdrożyła do swojej działalności system analizy zagrożeń w krytycznych punktach HACCP, gwarantujący pełne bezpieczeństwo oferowanych wyrobów. Potwierdzeniem wysokiej jakości produktów jest przynależność Zakładu Mięsnego Kliniccy do grona zaopatrującego rynki Unii Europejskiej oraz stały nadzór Inspekcji Weterynaryjnej.

O produkcji

W stałej ofercie Zakładu znajdują się kiełbasy, wędzonki, wyroby podrobowe oraz parzone. Gwarantujemy zarówno wysoką jakość produktów, jak i ich przystępną cenę.

Nasze wyroby wzorowane są na recepturach zawartych w publikacji z 1964 roku, wydanej przez Centralę Przemysłu Mięsnego pt. „Przepisy Wewnętrzne nr 21”, stanowiąc tym samym gwarancję doskonałej jakości.

Stosujemy wyłącznie wyselekcjonowane i naturalne surowce. Gwarantowanej jakości mięso pochodzi z własnego uboju – połączone z naturalnymi przyprawami, dymem z drzewa olchowego oraz owocowego nabiera niepowtarzalnego smaku i wyrazistego aromatu. W naszych produktach nie ma barwników, ulepszaczy smakowych, substancji mięsozastępczych czy sztucznych aromatów, co przekłada się na ich unikatową wartość odżywczą. Poza peklosolą, która jest używana do peklowania mięsa, nie stosujemy żadnych substancji konserwujących.

Ścisłe przestrzeganie sprawdzonych receptur oraz powielanie procesu produkcyjnego zapewniają wysoką i niezmienną jakość asortymentu Zakładu Mięsnego Kliniccy.