- Strona główna
- O nas

Zakład Mięsny KLINICCY Wiesław Klinicki działa nieprzerwanie od 1996 roku, zlokalizowany w sercu województwa podlaskiego.
Od początku naszej działalności specjalizujemy się w uboju i rozbiorze zwierząt pochodzących wyłącznie z lokalnych, przydomowych hodowli.
Dzięki temu mamy pełną kontrolę nad jakością surowca – od pola do stołu.
W 2014 roku otworzyliśmy przyzakładową masarnię, realizując marzenie o produkcji tradycyjnych wędlin, które smakiem i zapachem przypominają domowe wyroby z dawnych lat.
Nasze produkty tworzymy w oparciu o sprawdzone receptury, sięgające publikacji z 1964 roku – „Przepisy Wewnętrzne nr 21” Centrali Przemysłu Mięsnego.
Nasze wyroby
W ofercie Zakładu znajdują się:

Wszystkie nasze wyroby powstają z wyselekcjonowanego mięsa z własnego uboju.
Do przyprawiania używamy wyłącznie naturalnych dodatków – bez sztucznych barwników, aromatów, wzmacniaczy smaku czy substancji mięsozastępczych.
Wędzenie odbywa się w tradycyjny sposób przy użyciu drewna olchowego i owocowego, nadając wyrobom niepowtarzalny smak i aromat.
Jakość i bezpieczeństwo
Dbamy o najwyższe standardy bezpieczeństwa żywności.
Wdrożyliśmy system HACCP, a nasza działalność znajduje się pod stałym nadzorem Inspekcji Weterynaryjnej.
Jesteśmy również certyfikowanym dostawcą na rynki Unii Europejskiej.
Tworzymy wędliny z myślą o tych, którzy cenią sobie smak tradycji, naturalność i uczciwe podejście do produkcji żywności.
Wiesław Klinicki