Produkty
Wędzonki
Wędzenie mięs to proces obecny w sztuce kulinarnej od tysiącleci – gromadzi w sobie wiedzę i doświadczenie pokoleń, które pozwalają dziś uzyskać produkt wyjątkowy, ceniony nie tylko przez smakoszy. Trzymane nad ogniem i zaprawione dymem mięsa mają jedyny w swoim rodzaju, niepowtarzalny zapach, smak i barwę. To efekt opracowywanego od stuleci procesu, którego tradycję codziennie kultywujemy w pracy naszych rąk, dostarczając wyrobów najwyższej jakości.
W naszym asortymencie wędzonek znajdą Państwo wszystkie najważniejsze pozycje polskiego stołu. Wędzony baleron, szynka, ogonówka to nasze podstawowe produkty, do których dodaliśmy wędzoną golonkę i wędzone żeberka. Zadbaliśmy też o obecność delikatnej polędwicy łososiowej oraz mocnego w smaku boczku, przyrządzanych na bazie autorskiego przepisu właściciela firmy.
Wszystkie pozycje z naszej oferty wędzonek to produkty o wyjątkowych walorach. Dbamy o nie, stosując wyłącznie mięso z własnego uboju, za którego jakość możemy poręczyć własnym doświadczeniem. Ich oprawę stanowią wyłącznie naturalne dodatki – peklosól oraz przyprawy, a wędzenie odbywa się z użyciem specjalnie wyselekcjonowanego drewna olchowego i drewna z drzew owocowych. Połączenie soczystego mięsa, aromatycznego dymu i dokładnie dobranych przypraw nadaje naszym wędzonkom niepowtarzalny smak i zapach.
Kultywując długoletnią metodę produkcji wędzonek, chcemy jak najdłużej podtrzymywać naszą domową, polską tradycję, unikatową i pozbawioną masowości. Gwarantujemy, że w naszym asortymencie w 100% naturalnych produktów każdy znajdzie idealny smak dla siebie.
Baleron wędzony
- wyrób wieprzowy, wędzony, parzony
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 106g surowca mięsnego.
- Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
- Średnia waga sztuki 0,80 kg
- Termin przydatności 14 dni
Boczek wędzony
- wyrób wieprzowy, wędzony, parzony
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 115g surowca mięsnego.
- Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
- Średnia waga sztuki 0,50 kg
- Termin przydatności 14 dni
Ogonówka wędzona
- wyrób wieprzowy, wędzony, parzony
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 115g surowca mięsnego.
- Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
- Średnia waga sztuki 0,50 kg
- Termin przydatności 14 dni
Polędwica łososiowa
- wyrób wieprzowy, wędzony, osłonka wędliny jest niejadalna
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 109g surowca mięsnego.
- Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
- Średnia waga sztuki 1,00 kg
- Termin przydatności 14 dni
Polędwica wędzona
- wyrób wieprzowy, wędzony, parzony
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 109g surowca mięsnego.
- Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
- Średnia waga sztuki 1,20 kg
- Termin przydatności 14 dni
Polędwiczka wędzona
- wyrób wieprzowy, wędzony, parzony
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 106g surowca mięsnego.
- Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
- Średnia waga sztuki 0,20 kg
- Termin przydatności 14 dni
Słonina wędzona
- wyrób wieprzowy, wędzony
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 102g surowca mięsnego.
- Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
- Średnia waga sztuki 0,30 kg
- Termin przydatności 14 dni
Szynka wędzona
- wyrób wieprzowy, wędzony, parzony
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 115g surowca mięsnego.
- Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
- Średnia waga sztuki 0,50 kg
- Termin przydatności 14 dni
Żeberka wędzone
- wyrób wieprzowy, wędzony, parzony
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 110g surowca mięsnego.
- Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
- Średnia waga sztuki 0,30 kg
- Termin przydatności 14 dni
Golonka wędzona
- wyrób wieprzowy, wędzony, parzony
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 110g surowca mięsnego.
- Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
- Średnia waga sztuki 1,10 kg
- Termin przydatności 14 dni
Kumpiak wędzony
- wyrób wieprzowy, wędzony, parzony
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 114g surowca mięsnego.
- Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
- Średnia waga sztuki 7,00 kg
- Termin przydatności 14 dni