Produkty
Wyroby podrobowe
Wędliny podrobowe to od wielu lat jeden z ulubionych produktów na naszych stołach. Tradycja ich wytwarzania jest bardzo długa – spośród dziesiątek powstałych przepisów wybraliśmy te, które najbardziej trafiają w gusta naszych Klientów. Autorsko dopracowane receptury oraz wyselekcjonowane surowce są podstawą tej części naszego asortymentu, charakteryzującej się wyjątkową jakością, smakiem i aromatem.
Oferta wyrobów podrobowych to kilka wyśmienitych pozycji, najczęściej poszukiwanych przez naszych Klientów. Pasztetowa Firmowa, Kaszanka Królewska oraz trzy rodzaje salcesonu trafią w nawet najbardziej wyszukane gusta kulinarne. Charakteryzują się swojskim smakiem, zapachem aromatycznych ziół i przypraw oraz unikatową świeżością. Pozycją, którą szczególnie polecamy, jest nasza Firmowa Pasztetowa o zwartej, idealnej do krojenia konsystencji i wyrazistym charakterze oraz jędrny Salceson Włoski – produkty idealne do codziennego spożycia.
Wyroby podrobowe Kliniccy powstają ze sprawdzonego, wysokojakościowego surowca z naszego własnego uboju. Do ich produkcji stosujemy wyłącznie naturalne składniki oraz dopracowane procesy dwukrotnej obróbki cieplnej. Całość podlega stałej kontroli i owocuje dostępnym na co dzień doskonałym smakiem i aromatem.
Kaszanka królewska
- wyrób wieprzowy, podrobowy, parzony, osłonka wędliny jest niejadalna
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 44g surowca mięsnego.
- Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
- Średnia waga sztuki/kółka 1,80 kg/0,20 kg
- Termin przydatności 7 dni
Pasztetowa firmowa
- wyrób wieprzowy, podrobowy, parzony, osłonka wędliny jest niejadalna
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 93g surowca mięsnego.
- Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
- Średnia waga sztuki 2,00 kg
- Termin przydatności 14 dni
Salceson brański
- wyrób wieprzowy, podrobowy, parzony, osłonka wędliny jest niejadalna
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 92g surowca mięsnego.
- Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
- Średnia waga sztuki 2,00 kg
- Termin przydatności 14 dni
Salceson ozorkowy
- wyrób wieprzowy, podrobowy, parzony, osłonka wędliny jest niejadalna
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 89g surowca mięsnego.
- Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
- Średnia waga sztuki 1,50 kg
- Termin przydatności 14 dni
Salceson włoski
- wyrób wieprzowy, podrobowy, parzony, osłonka wędliny jest niejadalna
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 98g surowca mięsnego.
- Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
- Średnia waga sztuki 3,00 kg
- Termin przydatności 14 dni