Produkty
Kiełbasy
Ważną część asortymentu Zakładu Mięsnego Kliniccy stanowi szeroka oferta różnego rodzaju kiełbas. To produkt rozpoznawalny wśród naszych Klientów i szczególnie przez nich ceniony ze względu na doskonałą jakość oraz wyjątkowy smak i aromat. Receptury na produkty z tego zakresu to duma naszego zakładu – uwzględniamy w nich upodobania Klientów z regionu i dbamy o duży wybór, w którym każdy z nich znajdzie coś dla siebie.
Nasza oferta kiełbas to przede wszystkim bogactwo smaków. Powstają dzięki zastosowaniu w produkcji różnego typu mięsa oraz różnych bukietów przypraw, charakterystycznych dla poszczególnych wyrobów. Każdego dnia znaleźć w nim można bardzo lubiane przez naszych Klientów kiełbasy Szynkową, Suchą, Swojską czy Chłopską, a także szereg bardziej wyrafinowanych smakołyków. Te ostatnie – kiełbasy Brańska, Leśna, Kresowa, Narwiańska, czy też nasz topowy produkt, Kiełbasa Lucjana - wyróżniają się dodatkiem specjalnie opracowanych kompozycji przypraw, uwzględniających również lokalne upodobania kulinarne. Taką ofertą trafiamy w najbardziej wybredne kulinarne zamiłowania.
Kiełbasy z naszej oferty przygotowywane są z najlepszych składników. Wyselekcjonowane mięsa łączymy z wyłącznie naturalnymi dodatkami przypraw i aromatów, nie stosując w ich produkcji żadnych konserwantów czy barwników. Powstają w dopracowanym procesie produkcji, który owocuje produktem nie tylko smacznym, lecz również wyróżniającym się swoją doskonałą jakością.
Boczek masowany
- wyrób wieprzowy, grubo rozdrobniony, wędzony, parzony
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 105g surowca mięsnego.
- Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
- Średnia waga sztuki 1,20 kg
- Termin przydatności 14 dni
Kabanosy podlaskie
- wyrób wieprzowy, średnio rozdrobniny, wędzony, podsuszany
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 143g surowca mięsnego.
- Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
- Średnia waga kółka 0,05 kg
- Termin przydatności 14 dni
Kiełbasa biwakowa
- wyrób wieprzowy, średnio rozdrobniony, wędzony, parzony
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 104g surowca mięsnego.
- Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
- Średnia waga kółka 0,20 kg
- Termin przydatności 14 dni
Kiełbasa brańska
- wyrób wieprzowy, średnio rozdrobniony, wędzony, parzony
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 102g surowca mięsnego.
- Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
- Średnia waga sztuki 0,70 kg
- Termin przydatności 14 dni
Kiełbasa chłopska
- wyrób wieprzowy, średnio rozdrobniony, wędzony, pieczony
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 108g surowca mięsnego.
- Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
- Średnia waga kółka 0,30 kg
- Termin przydatności 14 dni
Kiełbasa lucjana
- wyrób wieprzowy, średnio rozdrobniony, wędzony, pieczony
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 112g surowca mięsnego.
- Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
- Średnia waga kółka 0,40 kg
- Termin przydatności 14 dni
Kiełbasa palcówka
- wyrób wieprzowy, średnio rozdrobniony, wędzony, parzony
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 109g surowca mięsnego.
- Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
- Średnia waga kółka 0,60 kg
- Termin przydatności 14 dni
Krakowska sucha
- wyrób wieprzowy, grubo rozdrobniony, wędzony, parzony, podsuszany
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 117g surowca mięsnego.
- Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
- Średnia waga sztuki 0,90 kg
- Termin przydatności 14 dni
Kiełbasa swojska
- wyrób wieprzowy, średnio rozdrobniony, wędzony, parzony
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 103g surowca mięsnego.
- Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
- Średnia waga kółka 0,40 kg
- Termin przydatności 14 dni
Kiełbasa szynkowa
- wyrób wieprzowy, grubo rozdrobniony, wędzony, parzony
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 115g surowca mięsnego.
- Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
- Średnia waga sztuki 1,20 kg
- Termin przydatności 14 dni
Kiełbasa kresowa
- wyrób wieprzowy, średnio rozdrobniony, wędzony, pieczony
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 119g surowca mięsnego.
- Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
- Średnia waga kółka 0,30 kg
- Termin przydatności 14 dni
Kiełbasa parówkowa
- wyrób wieprzowy, drobno rozdrobniony, wędzony, parzony
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 87g surowca mięsnego.
- Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
- Średnia waga kółka 0,20 kg
- Termin przydatności 7 dni
Kiełbasa leśna
- wyrób wieprzowy, średnio rozdrobniony, wędzony, pieczony
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 115g surowca mięsnego.
- Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
- Średnia waga kółka 0,30 kg
- Termin przydatności 14 dni
Kiełbasa czosnkowa
- wyrób wieprzowy, średnio rozdrobniony, wędzony, pieczony
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 111g surowca mięsnego.
- Produkt zawiera gorczycę
- Średnia waga kółka 0,60 kg
- Termin przydatności 14 dni
Kiełbasa narwiańska
- wyrób wieprzowy, średnio rozdrobniony, wędzony, pieczony
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 113g surowca mięsnego.
- Produkt zawiera gorczycę
- Średnia waga kółka 0,30 kg
- Termin przydatności 14 dni
Kiełbasa litewska
- wyrób wieprzowy, średnio rozdrobniony, wędzony
- Do wyprodukowania 100g produktu użyto 143g surowca mięsnego.
- Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy.
- Średnia waga kółka 0,40 kg
- Termin przydatności 14 dni